georgesandu.ro

Renunta la fotografiile clasice si incearca stilul fotojurnalistic. Emotie, naturalete si poveste

Tu stii ce este stilul fotojurnalistic?

Un fotograf bun este omul cheie cand vine vorba de nunta perfecta! Intotdeauna reuseste sa jongleze cu diferite stiluri si sa se poata adapta dorintelor dumneavoastra. Sa vorbim despre stilul fotojurnalistic! Este foarte important sa surprinda cele mai frumoase momente din cea mai importantă zi. Emotia transmisa prin poze este amintirea cea mai de pret. Aceasta ramane chiar si dupa ani, reamintindu-ti cu drag de momentul in care ai spus “Da”.

Intotdeauana, viitorii miri aleg fotograful care sa le inteleaga cel mai bine asteptarile si nevoile,fara a fi nevoie de prea multe cuvinte. Intr-adevar, pozele de nunta sunt esentiale, de aceea surprinderea momentelor unice este importanta. Si aici vorbim despre stilul fotojurnalistic, un termen intrat recent si la noi.

Cel mai abordat stil este cel traditional in care fotograful este regizor, iar invitatii devin actori. Cum? Fotograful stie ce fundal sa folosească si pe cine sa fotografieze.

Ce urmareste stilul fotojurnalistic

Daca pana acum fotografiile de nunta ajunsesera sa insemne realizarea unui set de fotografii in pozitii standard, stiute de toata lumea, unde fotograful da indicatii celor fotografiati si aranjeaza intreaga scena, stilul fotojurnalistic surprinde emotia.  Mai exact, stilul fotojurnalistic se refera la a spune o poveste prin imagini.

Atunci cand viitorii miri aleg stilul fotojurnalistic, practic aleg urmarirea firului epic al povestii desfasurate in una dintre cele mai importante zile, fara ca fotograful sa intervena agresiv in desfasurarea lor.

Acest stil surprinde emotiile unice, fara inscenari sau cadre planificate. Evenimentele sunt captate intr-o forma reala, fix cum se întampla, fara regizare sau control asupra lor. Rezultatul? Albumul foto va spune povestea nuntii voastre, pastrandu-i atmosfera si farmecul, cu rasete, cu momente speciale și tensionate, imortalizate pentru totdeauna.

stilul fotojurnalistic

Si cum se pot realiza usor pentru voi aceste fotografii? Aici intervine fotograful, care trebuie sa isi faca prezenta cat mai putin simtita, dar este in permanenta activ in anticiparea momentelor importante la timpul potrivit.

Daca va doriti un cadru cat mai natural, fara lumini artificiale si blituri excesive, atunci fotograful poate aborda un stil în care să poată folosi exclusiv lumina naturala.

Acum ca ati aflat de fotografiile tip fotojurnalistic, ce tip de fotografii alegeti pentru cel mai important moment? Emotia?

Pentru a intelege mai bine stilul fotojurnalistic, te invit sa arunci o privire in portofoliul meu.

CRED CĂ O SĂ IȚI PLACĂ ȘI ASTA