georgesandu.ro

Atunci când pasiunea pentru fotografie și implicarea se întâlnesc

Ce înseamnă de fapt pasiunea pentru fotografie

Fotograful este un artist, iar pentru un artist, pasiunea pentru fotografie nu moare niciodată! Fotografia este o artă!  Un mod plăcut dar în același timp complex de relaxare, de viziune și de artă. Fotograful zilelor noastre este pictorul de altădată. Întotdeauna caută să transmită prin fotografie frumusețea naturală a peisajelor, a oamenilor cât și emoțiile și trăirile transmise de aceștia.

Acum fotografiile vorbesc, pentru fiecare dintre noi, și ne spun povestea într-un mod inedit, doar prin imagini, asemeni unui film mut de altă dată. Fiecare fotograf are o anumită parte a fotografiei cu care se identifică. Unii preferă culorile, alții emoțiile. Eu am ales oamenii. Mai exact, ca fotograf profesionist am ales să duc mai departe bucuria oamenilor. Și pentru un timp scurt am șansa să devin unul dintre povestitori prin fotografiile realizate de mine.

Ca fotograf profesionist trebuie să devii unul cu fotografia! Perseverența și implicarea aduc rezultate, iar între timp, pasiunea pentru fotografie devine pură artă. Fotograful este un izvor nesecat de informații și idei şi mai presus de toate este o inspirație pentru oamenii pe care îi surprinde. Mereu reușește să își pună în aplicare cu mult tact și consecvență toate planurile și să obțină fotografii unice.

Cum am descoperit pasiunea pentru fotografie

Când vrei să îţi cultivi și să îți transformi pasiunea pentru fotografie, abia atunci îţi dai seama că iubeşti ceea ce faci şi vrei să o faci mereu. Dacă la început era doar o simplă joacă, între timp a devenit o meserie făcută cu profesionalism. Și fiindcă îmi place ceea ce fac, încerc de fiecare dată să arăt tuturor lumea prin ochii mei și al obiectivului meu. Să spun mai departe noi poveşti în care ceilalţi să se regăsească.

Acum 8 ani mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie când am primit cadou primul aparat foto. A fost dragoste de la primele cadre, chiar dacă nu au fost foarte reușite chiar de la început. Dar cu multă muncă și implicare am învățat să transmit prin fotografiile mele tot ce mi-am dorit. Pasiunea pentru fotografie trebuie cultivată mereu și în fiecare zi poți învăța câte ceva.

Pasiunea pentru fotografie m-a transformat în fotograful de astăzi

Cele mai importante elemente si totodată bazele  carierei mele de fotograf au fost răbdarea, atenţia la detalii, perseverenţa, abilităţile de comunicare şi nu în ultimul rând criticile. Nu poți transforma pasiunea pentru fotografie într-o artă dacă nu ești deschis și la critici. Nu toți văd la început lumea prin obiectivul tău, așa cum ți-ai dorit, dar aceste critici te ajută să îți lărgești aria de cunoștințe și viziunea în sine. Acest aspect m-a ajutat să văd și partea tehnică a fotografiei, să îmi formez ochiul pentru detalii, să îmi îmbunătățesc cunoştinţele și să văd și aspectele importante precum culoarea şi lumină. Practic, în timp am ajuns să îmi creionez un stil propriu.

De ce am ales să fotografiez tineri îndrăgostiți

Aici îmi pot creiona propriul stil, alături de cuplurile îndrăgostite. Am șansa să le rescriu povestea de dragoste, parcă trecută prin film și hârtie fotografică și să intervin cu sfaturi nunta utile. Poate considerați că fotografiile de eveniment sunt ușoare, cu cadre bine stabilite, unde invitații sunt actorii și fotograful este regizor. Nu este deloc așa! Unicitatea unei fotografii nu poate fi transpusă în astfel de cadre prestabilite. În ziua unui asemenea eveniment, ca fotograf profesionist sunt activ mai bine de 20 de ore. În tot acest timp trebuie să fiu atent la toate detaliile, care la prima vedere par fără sens, dar duc către un fir epic al poveștii, la toate gesturile, momentele și privirile unice ce se întâmplă doar o dată în viața acestui cuplu.

Lumina, locul, decorurile, toate aceste lucruri pot influența și schimba foarte mult o fotografie.  Astfel, ca fotograf profesionist trebuie să am inspirație de nunta, să pot oferi idei și sugestii, să mă asigur mereu că am echipamentul necesar, obligatoriu 2 aparate sau baterie de rezervă, lumini, obiective și mai ales carduri de memorie.

Aceste obiecte nu sunt nici foarte ușoare și toate acestea trebuie purtate pe tot parcursul zilei. După terminarea unui eveniment, ca fotograf, trebuie să mă ocup de verificarea și editarea fiecărui cadru. Dar când ajungi să identifici pasiunea pentru fotografie cu propriul tău stil de viață, nimic nu mai este prea greu. Este acel moment de adrelină care îți dă starea de bine și de mulțumire pentru că tu ai făcut niște oameni fericiți cu amintiri ce sunt păstrate pe viață.

pasiunea pentru fotografie

pasiunea pentru fotografie

Și mai ales fotografia de nunta

Am ales fotografia de nunta pentru că prin ea poți exprima gânduri, sentimente și trăiri. Cu alte cuvinte, eu sunt ca un pictor al fotografiei care desenează cu obiectivul și nu cu pensula sau creionul. Prin fotografia de nunta cred că oamenii, lucrurile și întâmplările devin acel prezent de care avem nevoie.

Pentru un cuplu, nunta este un eveniment important și nu trebuie să existe greșeală. Ca fotograf profesionist mă implic foarte mult în ceea ce fac și cel mai important, o fac din pasiune. Atunci când faci un lucru din pasiune, viziunea ta este mai amplă. Ești mai deschis la remarcă și creezi amintiri ce vor transmite aceeasi emotie și peste ani. Sunt foarte încântat când mirii au propriile idei și o văd într-un anumit fel. Aceste sclipiri de momente, sau inspirație de nuntă, cum le mai spun eu, îmi oferă șansa de a-mi lărgi aria de cunoștințe și pot oferi sfaturi nunta utile pe viitor.

Surprind emoțiile unice, fără înscenări sau cadre planificate. Rezultatul? Momentele sunt captate într-o formă reală, fix cum se întamplă, fără regizare sau control asupra lor. Albumul foto va spune povestea nunții lor, păstrând vie atmosfera și farmecul, cu rasete, cu momente speciale și tensionate, imortalizate pentru totdeauna.

Și cuplurile iubesc natura

Dacă am ales să fotografiez evenimentele care au ca scop transmiterea emoțiilor, nu înseamnă că nu pot avea parte și de ședințe foto inedite în diferite zone turistice. În ultima vreme, cuplurile aleg diferite locații turistice pentru imortalizarea momentului lor. Ca fotograf am șansa să văd locuri noi, să cunosc oameni noi și să surprind un moment unic, unde iubirea și natura se întâlnesc.  Arta fotografică îţi dă ocazia să te dezvolţi în mod continuu atât profesional, cât şi cultural.

pasiunea pentru fotografie

pasiunea pentru fotografie

Ce obțin prin fotografiile mele?

Fotografia mă ajută să îmi ilustrez lumea în ipostaze diferite. Dincolo de aparențe, fotografia mă ajută să văd fericirea pură din gesturile mici ale oamenilor. Prin obiectivul foto pot găsi în fiecare lucru ceva special.

Și la final, obțin fotografii de nuntă speciale, pline de zâmbete, pace, emoție și căldură, într-o atmosferă romantică și intimă care să îi reprezinte pe cei doi îndrăgostiți.

Întotdeauna prin fotografiile pe care le fac încerc să plasez cuplul în cadru principal, pentru a lua contact cu starea sau mesajul transmis. În fotografia de nunta, consider că reuşesc acest lucru cel mai bine şi este genul de fotografie care îmi reprezintă stilul cel mai bine.

Dacă vrei să afli cum pasiunea pentru fotografie a devenit o meserie făcută cu profesionalism, te invit să descoperi povestea din spatele fotografiilor aici

CRED CĂ O SĂ IȚI PLACĂ ȘI ASTA

Lasă un comentariu