Cat de importante sunt florile la un eveniment si de ce sa alegi un profesionist!

Care este rolul unui florist si importanta florilor la un eveniment ?

Importanta florilor la un eveniment si rolul unui florist-decorator.

Importanta florilor la un eveniment este acela de a aduce armonie si frumos prin flori si decoratiuni potrivite personalitatilor mirilor. Un profesionist va tine cont de stilul locatiei si al evenimentului asfel incat sa alature cele mai potrivite culori si flori.

Floristul va aduce nota de rafinament si bun gust intregului eveniment. Detaliile sunt cele care completeaza un tablou in care fiecare element urmeaza o anumita linie si formeaza un intreg placut ochiului. Florile trasmit o emotie aparte iar alaturate constient aduc valoare evenimentului.

 

Importanta florilor la un eveniment

Cum iti alegi floristul pentru evenimentul tau?

Ca si in cazul alegerii makeup artistului sau hair stylist-ului primul pas ar fi sa rasfoiti portofoliul acestuia pe site sau instagram, facebook . Daca stilul si imaginile sunt pe gustul vostru, fiti ateti ca lucrarile aratate sa fie realizate de ei. Verificand in istoric puteti vedea daca stilul si abordarea este coerenta si evolutia lor pe parcursul anilor.

Urmatorul pas este sa va uitati la recenziile clientilor, daca v-au convins pana aici stabiliti o intalnire. Ulterior incercati sa vorbiti cu floristul care va realiza aranjamentele. In felul acesta nu se vor pierde informati si floristul va putea personaliza decorurie florale. Este foarte important sa rezonati cu acesta sa simtiti ca este o persoana de incredere pe care va puteti baza ca este deschis la ideile si gustul voastre. Seriozitatea lor te va scapa de stres in ziua evenimentului.

Daca va place un furnizor foarte mult insa oferta este peste bugetul alocat, sugerez sa ii spuneti acestuluia si sa-l rugati sa vina cu cateva propuneri alternative care se incadreza in preferitele voastre.

Iar aici puteti vedea implicarea echipei, cat de mult isi doresc sa te ajute sa iasa totul perfect sa fie potrivit din toate punctele de vedere. Pretul este un factor imortant insa asociat intodeauna cu cea ce primim in schimb. Profesionalismul si calitatea nu vor fi niciodata ieftine.

Cum putem sa ne dam seama ca un buchet este bine realizat?

Cozile trebuie sa urmeze aceasi directie sa nu fie incrucisate, atunci cand il asezi pe masa sa stea singur in picioare, sa fie inchegat, cand il ti in mana, sa nu ai impresia ca o sa cada florile din el, sa aiba un echilbru placut astfel incat sa fie usor de purtat. In zona prinderii cu panglica si a coditelor sa nu se afle frunze.

Si lungimea cozilor este importanta. Aici multi floristi gresez deoarece nu pastreaza proportia corecta intre volumul florilor si dimensiunea cozilor. Buchetul este cel care nu doar spune povestea celei care il poarta dar se afla in stransa legatura cu rochia, coafura si toate detaliile care insotesc tinuta acesteia.

Adesea miresele incep prin a cauta buchetul fara a tine cont de aceste aspecte. Cea mai buna metoda de a avea buchetul perfect este aceea de a ii arata floristului vostru tinuta si acesta va realiza special pentru fiecare dintre voi, buchetul perfect.

Importanta florilor la un eveniment

Ce intrebari pui la prima intalnire cu un florist?

Ce flori se gasesc in perioda evenimentului daca dimensiunea si forma, culoarea acestora este ca in pozele alese. Cele mai multe neplaceri pleaca de la asteptari nerealiste, pozele de la sedinte foto de pe pinterest disimuleaza imaginea reala.

Multe flori sensibile sunt folosite in buchete numai pentru sedinte foto si nu sunt potrivite unui eveniment cu temperaturi ridicate. Verificati ce dimensiune vor avea buchetele si aranjamentele in realitate, buchetul trebuie sa fie potrivit staturii voastre.

Ce aranjamente se pot realiza in bugetul vostru. Livrarea este foarte importanta, toate florile trebuie sa fie hidratate, in apa sau burete floral si temperatura potrivita.

*

Recomandare : Flowers of Joy

 

 

CRED CĂ O SĂ IȚI PLACĂ ȘI ASTA