georgesandu.ro

Ca fotograf profesionist pot să vă spun că fotografia de nunta în ziua evenimentului chiar nu trebuie să lipsească. Este amintirea cea mai de preț ce rămâne după ceevenimentul s-a încheiat.  Prin prisma fotografiei ai timpul necesar să asimilezi și să revezi momente, care poate din cauza emoțiilor nu ai reușit să te bucuri pe deplin de ele.

Iar fotograful profesionist trebuie să fie aproape de tine în fiecare clipă a nunții tale. Iar atenția lui este îndreptată către momentele cele mai intime, de la primele priviri primul zâmbet cât și primul pas făcut împreună ca soț și soție. Dar cât de mult știi cu adevărat despre modul în care un fotograf profesionst surprinde aceste cadre unice? Astăzi vreau să vă împărtășesc 4 secrete din experiența mea ca fotograf profesionist.

Un fotograf profesionist trebuie să știe cum să facă mirii să îl asculte

Poate o conversație începe cu întrebarea clasică, care este bugetul și ești disponibil în data de, dar poți transforma totul într-o discuție plăcută, împărtășindu-le din viziunea ta iar în acest fel ei ajung să te cunoască și ca artist, nu doar ca pe omul care le va face niște poze. Mă bucur că am fost pe ambele părți ale camerei când vine vorba de nunți, ca mire dar și ca fotograf. Astfel, am anticipat astfel de întrebări și le-am putut vorbi mirilor mei despre fiecare stil de fotografie în parte și ce presupune.

Un fotograf profesionist își rezervă mai mult timp pentru fotografiile cu familia decât îi este comunicat

Sunt momente în care mirii consideră că au nevoie de doar 15 minute pentru fotografiile de familie. Dar pot dura cu ușurință chiar și 30 de minute. Ca fotograf profesionist trebuie să te asiguri că ai timp suficient și să nu existe grabă și agitație. Doar îți dorești ca la final să oferi un album impresionant, nu? Poți lua inițiativa din timp și să te asiguri că fotografiile cu familia sunt primele din zi.

Un fotograf profesionist știe ce stil de fotografie să abordeze în funcție de moment

În ziua evenimentului nu prea ai ochi pentru fotograf. Dar un fotograf profesionist are ochi peste tot. Poate ai momente când nu îl vezi, dar asta este și unul dintre secrete. Fiecare moment trebuie surprins în starea lui reală și nu regizată. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, de multe ori un fotograf profesionist chiar evită să ai contact vizual cu camera.

În funcție de moment, un fotograf profesionist știe ce stil de fotografie să abordeze pentru a capta imaginea brută în cea mai bună formă. Bineînțeles, după urmează și prelucrarea fotografiilor. Fie că vorbim de stilul fotojurnalistic, traditional, sau cel contemporan.

 Un fotograf profesionit trebuie să transmită prin fotografiile sale

Dincolo de aparențe, fotografia trebuie să transmită fericirea pură din gesturile mici ale mirilor și invitaților.

Un fotograf profesionit trebuie să obțină fotografii de nuntă care transmit bucurie. Fotografiile trebuie să fie pline de zâmbete, pace, emoție și căldură, într-o atmosferă plăcută, alături de invitați.

Ca fotograf profesionist, întotdeauna prin fotografiile pe care le fac încerc să plasez cuplul în cadru principal, pentru a lua contact cu starea sau mesajul transmis. Și ca de fiecare dată, încerc să realizez mai mult decât fotografii și să creez amintiri. Pentru că sarcina mea cea mai importantă este să fac oamenii fericiți. Te invit să descoperi povestea din spatele fotografiilor aici.

 

CRED CĂ O SĂ IȚI PLACĂ ȘI ASTA

Lasă un comentariu